Kulutusluotto vaikka uuden auton hankintaan

Kulutusluotto tarkoittaa puhekielessä noin 1000 – 10,000 euron suuruista lainaa, joka otetaan nimensä mukaisesti kuluttamiseen. Todellisuudessa kulutusluotot käsittävät kuitenkin kaikenlaiset käyttämiseen otettavat luotot, kuten esimerkiksi pikalainat tai jopa autolainat. Aiemmin kulutusluottoja oli saatavilla pääasiassa vain pankeista, mutta nykyään on myös mahdollista hakea netistä kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia.

Ennen kulutusluottojen hakeminen oli hidas ja byrokraattinen prosessi, mutta nykytekniikka on mahdollistanut jopa sen, että sinun on mahdollista saada kulutusluotto heti tilillesi. Kulutusluottoja kutsutaan joskus myös käyttöluotto nimellä, mutta se tarkoittaa täysin samaa asiaa. Termit on hyvä olla hallussa, jottei luulisi esimerkiksi juuri käyttö- ja kulutusluottoja erilaisiksi lainoiksi.

Monet ajattelevat, että netistä haettavat kulutusluotot olisivat pankkien tarjoamia kulutusluottoja kalliimpia, mutta se on kuitenkin vain median luoma vääristynyt mielikuva. Kova kilpailu on nimittäin pakottanut netissäkin toimivat lainapalvelut laskemaan hinnastonsa niin alas kuin suinkin vain mahdollista, joten hinnastot ovat vähintään yhtä edullisia kuin pankeissa. Itse asiassa kulutusluotto netistä haettuna voi tulla jopa pankin tarjoamaa vaihtoehtoa selvästi edullisemmaksi.

Hyvä esimerkki median luomasta väärästä mielikuvasta on myös pikalainojen tapauksessa, kun pikalainoja on syytetty pahimmillaan jopa koronkiskonnasta. Todellisuudessa pikalainat tulevat kuitenkin selvästi pankkien lainoja edullisemmaksi, sillä pikalainoista ei tarvitse maksaa minkäänlaisia piilokuluja, toisin kuin pankkien lainoista. Pankkilainoille tulee mm. avausmaksu, joka on monesti jopa 300 euron luokkaa, kuten Kulutusluototlainaa.fi sivusto meille kertoo.

Koska kulutusluottoja saa nykyään nopeasti ja ilman vakuuksia tai takaajia, on niitä mahdollista käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Kulutusluotto sopii nykyään yllättäviin tilanteisiin siinä missä pikalainatkin. Voit siis helposti hakea lainaa netistä, jos esimerkiksi kallis pyykinpesukoneesi tai televisiosi sattuu hajoamaan. Monet hakevat lainaa myös esimerkiksi autonsa korjauskustannuksiin, jotka ovat monesti hyvin kalliita.

Toisaalta luottoja voi toki käyttää myös suunniteltuihin menoihin, kuten esimerkiksi ulkomaanmatkan rahoittamiseen. Esimerkiksi 2000 euron kulutusluotto riittää jo hulppean matkan rahoittamiseen, ja rahaa voi parhaassa tapauksessa jäädä vielä kotimaahankin käytettäväksi. Koska kulutusluotoille saa jopa kymmeniä vuosia takaisinmaksuaikaa, voit maksaa suuretkin lainat hyvin pienissä erissä takaisin. Lisäksi kulutusluotoille on monesti mahdollista saada mm. lyhennysvapaita kuukausia.

Kulutusluottopalvelut ovat usein myös hyvin joustavia, ja palvelut tarjoavat monenlaisia lainaturvia. Tällaiset lainaturvat tulevat tarpeeseen esimerkiksi silloin, jos satut äkillisesti jäämään työttömäksi, etkä voi vähään aikaan maksaa lainasi kuukausittaisia lyhennyksiä. Tällaisessa tilanteessa voisit maksaa kuukausittain pelkästään lainasi koron, joka olisi luultavasti muutamia kymmeniä euroja, eikä lainasi menisi ulosottoon.

Kulutusluotto on siis erinomainen vaihtoehto monenlaisiin tarpeisiin, eikä suuriakaan lainasummia ottaessa tarvitse pelätä joutuvansa heti vaikeuksiin, vaikka jäisi esimerkiksi työttömäksi. Muutamien tuhansien eurojen kulutusluottoja voi lyhentää jopa niin pienissä kuukausittaisissa maksuerissä, että työttömätkin voivat niitä käyttää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *